Ayarlı güç kaynağı, üretilmiş olan modelin izin verdiği voltaj ve amper aralığından enerji çıkışı almamıza olanak sağlayan bir (güç kaynağı) power supply'dır. Güç kaynağı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Ürün seçimi yaparken hem ihtiyacımız olan ürünü almak, hem de ekstra maliyetlerden kaçınmak mümkündür. Bunun için yapılması gerekenleri sizlere aktaracağız.
Bu yazımızdan öğreneceklerinizle isterseniz kendinize uygun olan güç kaynağını satın alabilir, yada belirli imkanlarla kendi güç kaynağınızı yapabilirsiniz.
Ayarlı Güç Kaynağı Çeşitleri
Ayarlı güç kaynakları voltaj ve amperlerine göre farklı çeşitlere ayrılırlar. Bir güç kaynağı 0-15 volt arası, 0-300 yada 0-60V arası gibi farklı değerlerde olabilir. Bunun dışında dikkat etmek gereken bir diğer husus amper değeridir. Güç kaynapı (power supply) seçimi yaparken ihtiyacımızı karşılayacak amper değerinde bir ürün almamız gerekir. Örneğin bizim toplamda amper ihtiyacımız maksimum 2A ise, 5A yada daha yüksek değerde bir kaynak almak bize ancak mali açıdan pahalıya mal oalcaktır. Ancak 5A'e kadar mutlaka kullanım yaparım, 0 - 30 volt arası bir değeri de geçmem diyorsanız 30V 5A'lik bir model sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Bu bilgiler ışığında yer alan linke tıklayarak ayarlı güç kaynakları ürünlerimizin arasından size en uygun olanı seçebilir ve güvenle kullanabilirsiniz.
Güç Kaynağı Yapımı
Elinizde kullanmadığınız bir bilgisayar kasası varsa, bu kasanın içerisinde yer alan güç ünitesini kullanarak kendinize bir güç kaynağı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
ATX Güç Kaynağı Dağıtım Modülü XH-M229 adlı ürünümüzü kullanarak siz de kendi güç kaynağınıza sahip olabilirsiniz.
ATX güç kaynağının üzerinde yer alan soket doğrudan bu modül ile uyumludur. Güç kaynağından bu ürüne yapacağınız bağlantı sayesinde, -12V, +12V, +5V ve +3.3 volt sabit voltaj çıkışları alabileceğiniz bir güç kaynağına sahip olabilirsiniz.
Demonte Güç Kaynağı
Demonte Güç kaynağı, kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz güzel bir güç ünitesi örneğidir. Do it yourself DIY (kendin yap) kategorisinde yer alan bu ürünün kurulumu, diğer ürünlere göre temel elektronik bilgisi istemektedir. Tamamen demonte olan bu ürünün kurulumu için lehimleme bilgisi ve temel elektronik parçaları tanımak gerekmektedir. Bu bilgilere sahip olan bir kişi elektronik parçaları ürünlerin üzerine lehimleyerek kendi güç kaynağını kendisi üretebilecektir.