Menü
Kapat
Giriş Yap Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
03.08.2023

Robotik Kodlama Nedir?

Neler Yapılabilir?

 

Elektronik devreler yardımıyla cihazlara komut verme işlemi robotik kodlama ile sağlanmaktadır.

Kodlama hayatımızın her alanında bizlerle. Günlük olarak kaç tane elektronik ürün kullandığımızı düşündüğünüzde, kodlamanın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini hemen anlıyorsunuz. Mikrodalga fırınımızı, aracımızı, telefonlarımızı, televizyonumuzu ve banka kartımız, kodlama becerilerimizi kullanıyoruz.

 

Robotlar ve Kodlama Arasındaki Bağlantı

 

Çalıştığınız robot tipine bağlı olarak, görsel tasarım, makine mühendisliği, desenleme, dönüşümler, Kartezyen ızgaralar, yön, cebir vb. Gibi şeyleri öğretebilirsiniz. Robot size çalışmalarınız hakkında görsel olarak doğru ve anında geri bildirim verecektir. Doğru komutları vererek robotunuza istediğiniz işlemleri yaptırabilirsiniz.

 

Robotlar Öğrenme Becerilerini Öğretebilir

 

Sınıflandırma, problem çözümlerini, hem bağımsız olarak hem de işbirliği içinde çalışmasını gerektiriyor. İşverenlerin çoğu, gerekli teknik becerileri öğretebileceklerine inandıklarını ancak öğrenme becerilerinin öğretmenin daha zor olduğunu söylediklerini düşündüğünüzde, eğitim sisteminin neden öğrenme becerileri akademik beceriler olarak eşit öneme sahip olduğunu düşündüğünü anlayabilirsiniz.

 

Robotlar Akademik Becerileri Öğretebilir

 

Kodlama aynı zamanda bu akademik becerileri de öğretir. Müfredat, öğrencilerin hedefleri planlama, tespit etme, kaynakları araştırma, sorgulama soruları kullanma, bilgileri iletme ve tüm konularda başarısını değerlendirme yeteneğini göstermelerini gerektirir. Fen kavramları, matematik kavramları ve dilleri eklediğinizde Kodlama ve robot bilimi oluşturan kavramlar, öğretmenlerin Spheros, Cubelets, EV3'ler, Milos ve Dash ve Dot gibi robotları kullanarak dersleri son derece etkileşimli ve ilgi çekici bir şekilde öğretmeleri anlamında anlamlı.

 

Robotlar Özel Eğitime Destek Verebilir

 

Kodlama aynı zamanda harika bir ekolayzırdır. Tüm öğrencilerin farklı öğrendiklerini biliyoruz. Okulu zor bulan öğrencilerimiz, destek için kendilerine kodlama yapabiliyor. Kodlama, günlerini düzenleme, çalışmalarını saklama, duygularını düzenleme, konuşma destekleme, okuma ve yazma zorlukları, sosyal durumları açıklama ve okulun tüm bölümlerine erişebilmelerini sağlar. Bağımsız olarak tekerlekli sandalye kullanmak, bir sonraki konu için ipad'lerini kontrol etmek, çalışmalarını almak için Drive klasörüne giriş yapmak ve elektronik olarak öğretmenlerine göndermek, şarkı listelerini çalmak, ihtiyaçlarını iletmek için görsel resimler kullanmak, bilgisayarın hikayeyi okumasını sağlamak onlara göre, yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltirken kelime bilgisi önerileri yapın ve belirli bir sosyal çatışma ile karıştırılan öğrencilerle etkileşime geçin.