NTC ve PTC nedir, farkları nelerdir, nerelerde kullanılırlar. Blog yazımızda sizler için bu soruları yanıtlayacağız.
Dronunuz için uygun bir lityum polimer pil seçmek, yalnızca uçuş süresini değil aynı zamanda dronun performansını da etkiler. Bu blog yazımızda drone lipo pil seçimi hakkında bilgi edineceğiz.
Bu blog yazımızda drone ESC seçimi hakkında bilgi edineceğiz. ESC nedir ve neden dronların bu kadar önemli bir bileşenidir? Tam olarak nasıl çalışır? konularını inceledik.
Bluetooth Hoparlör Yapımı, oldukça kolay ve eğlenceli bir başlangıç projesidir. Bluetooth Hoparlör yapmak için gereken malzemeler, yapım aşamaları ve tüm detayları sizlerle paylaşacağız.
Bu blog yazımızda drone motor seçimi hakkında bilgi edineceğiz. Fırçasız motor seçiminde önemli parametreleri inceledik.
NO ve NC nedir, Normalde açık yada normalde kapalı kontak ifadeleri ne anlama gelmektedir. Bu blog yazımızla detaylıca anlatacağız.
Drone yapmaya başlamak istediğinizde karar vermeniz gereken ilk şey muhtemelen Drone'nuzun gövdesidir. Bu blog yazısı, drone gövde türleri, kullanılan malzemeler ve tasarımla ilgili hususları kapsar.
AWG mm2 dönüşüm tablosu, awg akım tablosu, awg değerleri ne anlama gelmektedir? Blog yazımızda awg değerlerinin ne anlama geldiğinden, mm2 karşılıklarından ve akım değerlerinden bahsedeceğiz.
Lityum iyon piller, dünyanın en iyi bilinen ve sürekli olarak kullanılan pillerini geliştirmenin arkasında yıllarca süren kapsamlı Ar-ge ile diğer pil teknolojileri arasında en yaygın olanıdır.
Endüktif ve kapasitif yakınlık sensörleri, çevredeki elektromanyetik alandaki bozulmaları ölçerek yakındaki nesneleri algılar. Neden bir endüktif veya kapasitif sensör kullanacağınıza bir göz atalım.
NPN ve PNP Farkı konusunu sizler için derinlemesine anlatacağız. Sensörlerde ve transistörlerde sıkça gördüğümüz NPN ve PNP terimlerinin ne anlama geldiğini ve farklarını açıklayacağız.
Süper kapasitör nedir, normal kapasitörler ile farkları nelerdir bu blog yazımızda bu konulara değineceğiz. Süper kapasitör avantajları ve kullanım detayları, nereden satın alınır tüm detaylar burada.
Bu blog yazımızda Arduino ile XOX Oyunu (Tic Tac Toe) projesini birlikte yapacağız. Arduino ile yapılabilecek başlangıç seviyesi bir proje olan bu uygulamaya gelin yakından bakalım.
Powerbank yapımı ile ilgili gereken tüm bilgiler burada. Gereken malzemeler, bağlantı şeması ve ürün serçimi ile ilgili detayları sizler için derledik.
MQ-2 Gaz Sensörü ile Duman Dedektörü Yapımı. Arduino ile duman dedektörü yapımının detaları sizlerle. Gereken malzemeler, kodlar ve bağlantı şeması motorobit'te!
Arduino ile direnç ölçer yapımı sizlerle. Arduino kullanarak kendi ohm metrenizi yapabilmeniz oldukça kolay! Gerekli işlemleri gelin birlikte bakalım.
Herkesin kolaylıkla yapabileceği, başlangıç seviyesi bir Arduino projesi olan, Elektronik Zar Yapımı projesinden bahsedeceğiz. En eğlenceli başlangıç projelerinden birine gelin yakından bakalım.
Diyot, akımı yalnızca bir yönde ileten (belirli bir voltaj seviyesinde çalıştırıldığı sürece) iki terminalli bir elektronik bileşen olarak tanımlanır. İdeal bir diyot bir yönde sıfır dirence ve ters yönde sonsuz dirence sahip olacaktır. Diyotlar, çoğunlukla silikondan, bazen de germanyumdan oluşan bir yarı iletkenden yapılır.
Bu blog yazımızda, Arduino ile nabız ölçer nasıl yapılır bunu inceleyeceğiz. Bunun için sitemizde bulunan 3 farklı modülü kullanacağız.
Sıcaklık Kontrollü Fan yapımı için gereken malzemeler nelerdir, gerekli bağlantı şeması ve arduino kodları burada! TMP36 ve Arduino kullanarak fan kontrolü.
Filament nedir, başlıca çeşitleri nelerdir? Filament seçimi nasıl yapılır gibi soruları yanıtladığımız blog yazımız sizlerle. 3d yazıcılarda kullanılan bu harika malzemeleri gelin yakından tanıyalım.
Arduino ile Mesafe Sensörü Kullanarak Dijital Metre Yapımı! HC-SR04 kullanarak mesafe ölçümü yapmanın tüm detayları blog yazımızda sizlerle.
Bu blog yazımızda basit ama eğlenceli bir projeyle devam edeceğiz. Arduino ile trafik lambası uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bu proje için bize gerekli malzemeler...
Voltaj regülatörü, giriş voltajını istenen çıkış voltajına göre değiştiren ürünlerin genel adıdır. Blog yazımızda genel olarak voltaj regülatörlerinin çalışma prensibine ve çeşitlerine değineceğiz.