Bu blog yazımızda sizlere kondansatör nedir sorusunu yanıtlayacağız. Elektronik devreler düşünüldüğünde, şüphesiz akla gelen ilk devre elemanlarından birisi kondansatörlerdir.
Çoğu ürüne istediğiniz voltaj değerinde enerji vermenize olanak sağlayan Ayarlı güç kaynaklarını yakından inceleyeceğiz. Güç kaynağı seçimi nasıl yapılır birlikte göreceğiz.
Bu yazıda ideal akü voltajı ne kadar olmalıdır, akülerin ve pillerin aşırı deşarj olmaları ve hızlı tükenmeleri nasıl önlenir bundan bahsedeceğiz.
Bu yazıda DIY Otomatik Sulama Kiti nasıl kurulur, bağlantılar nasıl yapılmalıdır, otomatik çiçek sulama işlemi için ideal olan ürünün kurulumundan bahsedeceğiz.
Arduino ile keypad tuş takımı nasıl kullanılır? 2x16 ekranda şifre yazarak kilit açma nasıl yapılır. Gerekli malzemeler ve yazılım bilgisi, tüm detaylar blog yazımızda sizlerle.
Devre elemanı olan direnç nedir, renk kodları ve direnç hesaplaması ile ilgili tüm detaylar motorobit.com'da!
DC ve AC motorlarınıza, redüktörlü motorlara Arduino kullanmadan nasıl hız kontrolü yapılır, potansiyometreli hız kontrol devreleri nelerdir ve nasıl çalışır?
Robotik ve kodlama kavramları, STEM robotları ve Robotik kodlama eğitimleri hakkındaki bilgi edinmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.
IoT Internet Of Things, Türkçe adıyla Nesnelerin İnterneti Nedir? Nesnelerin interneti ile hayatımızda neler değişti? Yapay zekanın geleceği ne olacak, bu yazımızca IoT Nedir konusuna değineceğiz.
Bu yazımızda röle modülleri arduino ile nasıl kullanılır, zaman ayarlı röleler, kuluçka sistemlerinde, akıllı sistemlerde kullanılan röleler devreye nasıl bağlanır konularına değineceğiz.
Piyasada birçok CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımı bulunmaktadır. Bu 3D programlar, günlük işlerinizde çeşitli amaçlarla size gerçekten yardımcı olabilir.
Arduino, hem basit hem de karmaşık çok çeşitli projelere entegre edilebilen açık kaynaklı bir programlanabilir devre kartıdır. Bu kart...
Bu blog yazımızda yeni çıkan Raspberry Pi 4 model B'nin özelliklerini inceleyeceğiz ve bir önceki model olan Raspberry Pi 3B+ ile karşılaştıracağız.
Lipo piller hangi şarj aletleri ile şarj edilir, hangi devreler kaç s piller için uygundur blog yazımızda sizlerle.
Lityum Polimer piller (bundan böyle “LiPo” piller olarak anılacaktır), şimdi birçok tüketici elektroniği cihazında kullanılan daha yeni bir pil türüdür.
Elektronik devreler yardımıyla cihazlara komut verme işlemi robotik kodlama ile sağlanmaktadır.
Elektrikli Motorların Çalışması makalesi, fırçalanmış motorların nasıl çalıştığını açıklar. Tipik bir DC motorda, dışta daimi mıknatıslar ve içte bir dönüş armatürü vardır.
Bu yazımızda robotik kodlama, robotik ve robot kavramlarını ele alacağız. Günümüzdeki kullanım alanlarından bahsedeceğiz.
DC motor, elektrik enerjisini dönme şeklinde mekanik enerjiye dönüştüren bir makinedir. Hareketi elektromanyetizmanın fiziksel davranışı ile üretilir.
Bu yazımızda kendi 3 boyutlu yazıcımızı nasıl yapabiliriz ve gerekli malzemeler nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.
Bu eğlenceli projede, Arduino'yla Buzz Wire (Vızıltı teli) oyunu yapmayı öğreneceğiz.
Aralarından seçim yapabileceğiniz bir çok motor vardır ve bazen sizin uygulamanıza en uygun hangisinin olacağı belirsizdir. Bu yazımızda, bu motorlardan birini ...
Bu yazımızda, yenilenebilir enerji nedir, yenilenebilir enerji kaynakları nelerdir konularına değineceğiz.
Bu yazımızda, Orange Pi One Kurulumu nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz.